fredag 25 februari 2011

Klickerkurs, fredagspromenad och piaff.

Hänt sedan sist; 8 förare och hundar har avslutat klickerkursen och gått ut, alla som kursettor!!
Det är otroligt vad duktiga framför allt förarna har blivit att läsa sina hundar och det bidrar ju till att hundarna har lärt sig många trix och färdigheter.
  
Prince
Idag berättade Maggan som tränar Prince att han kan hämta två saker och lägga i en låda, vilket inte Maggan trodde var möjligt när vi började med apportering. Träning och åter träning ger resultat. Bra jobbat Maggan och Prince!
Snart börjar 2 nya grupper med 8 nya förare och hundar.
Tyvärr har inte alla fått plats som vill gå en klickerkurs men vi jobbar på att planera ytterligare en kurs. För det är kul att klickerträna!
Kanske är vi snart tillräckligt många så att vi kan dra igång "Cirkus UHAC" med alla duktiga ekipage och besöka t ex ett äldreboende och visa upp vad hundarna kan. Det måste bli ett uppskattat inslag.

Idag tog vi med oss tre av hundarna och gick med på fredagspromenaden. Trots kallt och blåsigt kom totalt 7 förare och 8 hundar. Men när man rör på sig hela tiden så var vädret inte så tokigt. Alla hundarna skötte sig exemplariskt i gruppen trots att flera av dem inte träffats tidigare. De bildar flock snabbt och accepterar varandra. En träning många fler borde vara med på!
Efteråt fikade vi tillsammans och hundarna var nöjda med att få lägga sig under bordet och sova en stund medan deras ägare pratade och hade allmänt trevligt på caféet.

Mina hundar har fått lära sig ett helt nytt moment, nämligen piaff, där hunden ska stå på samma ställe och lyfta tassarna. I början i skritt men tempot ökas vartefter hunden blir säker. Liksom jogging på stället. Jag har enbart shejpat in detta beteende.
Här är några bilder från träningen i hallen, det behövs inte mycket utrymme för att utföra en piaff.

Yla trampar på men har svårt att vara tyst.

Ascii är den som kommit längst i träningen.
Hon kan stå och trampa en bra stund i
väntan på "klick".

Hon har full koll på den hand som
håller klickern.

Man har svårt att hålla sig för skratt
när man ser hunden jobba.

Ascii och Cleo piaffar samtidigt.

Svårast har varit att lära hunden att vara kvar
på stället.

1 kommentar: