lördag 6 november 2010

Klickerkurs - klickerträna inomhus i vinter


Under vintertid när de flesta inte är så sugna på att gå en kurs på 8 tillfällen utomhus är en klickerkurs både rolig och nyttig då man med fördel kan göra många övningar inomhus.

Första kursen är i gång, den är upplagd på fyra tillfällen och anpassad helt för nybörjare.
Vi har haft två tillfällen och det var stor skillnad redan vid andra tillfället. Deltagarna hade dessutom gjort läxan och tränat flitigt. Det krävs en del hemarbete också, för hur det än är så måste man dela upp inlärningen i små portioner, helst lite varje dag.

Första tillfället fick deltagarna klicka in sina hundar tills de var helt säkra på att klick betyder en godbit. De fick också börja med en "target" i detta fall en bit musmatta där hunden skulle sätta tassen på, det gick ganska bra.

Alex

Vid andra tillfället tränades en annan "target" in, pekpinnen, där hunden ska dutta med nosen på änden av pekpinnen. Det gick mycket lättare, nu var ju hundarna vana med att tänka lite själva och de lärde sig snabbt, t o m att följa pinnen till liggande.

Sawyer

Dessvärre blir de väldigt trötta och vi alternerade med en hund i taget, de andra deltagarna tittade på vilket de lär sig mycket av.

Kira

Läxan till nästa gång är tummetott leken, ska bli spännande att se resultatet av en veckas träning som dessutom är perfekt att köra framför tv:n. Klarar hundarna tummen eller klarar de fler fingrar på raken, kanske de t o m har lärt sig att urskilja fingrarna vid dess namn?

1 kommentar:

  1. Ni hittar på så mycket roligt! :)

    Såg att bullesyskonen fanns på hemsidan nu - vilka fina bilder det blev. Undrar om Du hade lust att mejla dem till mig - det vore så rligt att ha dem och naturligtvis delar jag med bullesysterns matte :)

    Tack!


    // Pernilla & Baloo

    pillenillan@spray.se

    SvaraRadera