onsdag 24 november 2010

Söndagsaktiviteter

I söndags anordnades klubbens andra inofficiella rallylydnadstävling i nybörjarklass och i fortsättningsklass.
När tävlingen annonserades fick vi väldigt fort fullt i båda klasserna samt 10 reserver, sedan fick vi sätta stopp för fler anmälningar.
Dagen bjöd inte på höstens bästa väder, grått, blaskigt och någon plusgrad. Men så är det i november.
Domaren var snäll och hade inte med liggskyltar, det var nog att få hundarna att sätta sig i sörjan.
Bara två som inte dök upp, annars kom alla förväntansfulla och kanske lite nervösa deltagare i god tid så de hann både anmäla sig, gå på toa, fika, gå på toa, rasta hunden och gå på toa igen för säkerthetsskull. Det är ofta en liten toalettkö när det är tävlingar. Flera långväga gäster kom, att åka 10-15 mil drar sig sällan tävlande för, det var skönt att väglaget var så pass bra.

Klubbcaféet   Foto: N. Grönlund
 Det var en trevlig stämning på caféet och man kunde stå inne och följa ekipagen på banan som var uppsatt precis utanför vår lokal. Skrivare och domare härdade ut, de kunde ju inte gå in och värma sig som deltagarna kunde göra.

  Foto: N. Grönlund
Vår kalenderfotograf hade atelje i trimmet där klubbens hundar fick bli fotograferade. Riktigt snygga bilder blev det av vad jag fick se. Här nedan är Ascii som fick vara föråkare, först hjälpte hon fotografen att ställa in ljuset samt posera framför kameran och sedan provkörde hon banan i nybörjarklassen.

Ascii  Foto: N. Grönlund

Ascii  Foto: N. Grönlund
Novembervädret gjorde inte hundarna så mycket, det var väl mest vi människor som tycker det är trist.
 
Foto: N. Grönlund
Prisbordet var välfyllt. Royal Canin sponsrade med fodersäckar och påsar till de tre första i båda klasserna.
Alla fick även en förpackning tandtugg från Royal Canin vid anmälan.
Övriga sponsorer var Uppsala hundsim, TassIT och Anneli Målarstuga som såg till att all som presterade ett resultat också fick ett pris.
Resultatlistan finns att läsa på hemsidan http://www.uhac.se/ under flik aktiviteter. Här fångades några av de glada och nöjda pristagarna. Läser man resultaten så ser man just en ras som toppar i båda klasserna... heja Aussien!

 Foto: N. Grönlund

Foto: N. Grönlund

Stort GRATTIS till alla deltagare och ett speciellt HURRA till er som tog en pallplats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar