lördag 26 december 2009

I snösvängen


Äntligen en riktigt vit jul!
Vissa tycker att ett snöbad är bland det bästa som finns medan vi andra får roa oss med skottning. Glädjande nog är att traktorn startade nu när det blev lite mildare.
Man blir nog aldrig nöjd, antingen är det så svinkallt att en kvarts promenad är tillräckligt om man inte skall bli förfrusen eller så är det så mycket snö att det inte går att ta sig fram. Tur att det finns skoterförare som kör upp stigarna. Och nya stigar där man normalt inte går, så det blir nya svängar med hundarna varje gång.
Skogssöket har vi fått ställa in tills vidare och alla i sökgruppen är nog lite besvikna, de som hoppats på många timmar sökträning under jul- och nyårshelgerna. Det är svårt att hitta vettiga aktiveringar fär fyrfotingarna, kanske vi ska prova snösök vilket är otroligt kul för hundarna men mindre kul för figuranterna som ska ligga nedgrävda i snön. Det gäller att inte lida av klaustrofobi.
Snösvängen är inte riktigt igång, grusvägen har inte plogats på flera dagar och idag hade en bil haft för bråttom i kurvan och hamnade i diket. Synd om den bilägaren för bilen satt ordentligt fast.
En positiv sak är att vi nu går mot ljusare tider, några minuter varje dag och knappt ett halvår till midsommar.
En annan positiv sak är att det snart är V75 och två fina system väntar bara på att gå in, i alla fall ett av dem, man får inte vara girig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar