torsdag 31 december 2009

Pillerburkar i hinkhålet och positiva 5-listan


En härlig promenad mitt på dagen då det är som minst kallast och innan smällare, raketer och annat otyg tar över nyårsaftonen. Vi är alltid hemma med våra hundar ifall det blir mycket skjutande, några av dem tycker inte om det.
Den här kalla och snöiga starten av vintern har gjort att man får fundera på varför det är så bra med vintern, här är positiva 5-listan:

  • Inga stickmyggor... det var riktigt djä....ga i somras
  • Inga huggormar att akta sig för (men å andra sidan är det för mycket snö för att gå i skogen)
  • Väldigt liten risk för soleksem (men eftersom man var tvungen att klä sig heltäckande pga stickmyggorna så blev det inga soleksem heller i somras)
  • Inga fästingar och förhoppningsvis blir de mindre nästa säsong då vädret är tillräckligt kallt
  • Ingen risk att hunden ska få värmeslag i bilen (kanske kan frysa ihjäl men inte på en halv timme och ett skönt täcke på sig)

Alltid skönt att göra en lista som visar att vi ska vara glada att det är vinter...

Mörkret kommer fort och man får hitta på inomhusaktiviteter med hundarna. I dag körde vi "pillerburkar i hinkhålet". Det var länge sedan hundarna fick göra denna lek och en hade inte gjort det förut. 4 av 5 fick leka men en i taget. Roxxy, vår äldsta, fick leta godis, det var hon nöjd med.
Tomma pillerburkar i plast, en liten hink men lagom stort hål i locket, gott godis (idag blev det leverpastejsbitar) och en klicker (våra hundar är alla inklickade), men det går även bra att bara belöna med en godbit. Vi fångade några på bild.
Yla är lite hetsig när hon ska jobba så hon fick sitta på en stol för att koncentrera sig bättre, men ändå studsade burkarna på kanten och ut, ner på golvet och hon efter, hämta burken, upp på stolen, fokusera, studs ut... o.s.v. Men hon lyckades till slut med alla 7.
Ascii hade inte gjort denna övning förut och fick köra utan lock och lite mer hjälp men tredje rundna fixade hon burkarna själv i hinken.
Det är lätt att lära in om man redan har apporteringen klar, man visar hunden att när burken dimper ner i hinken, då kommer belöningen.
De andra två körde några vändor de också så nu hoppas vi på en lugna nyårskväll med gratinerad hummer och ett glas vin på menyn samt en skön kväll i tv-soffan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar