lördag 8 maj 2010

Uppsala hundmetropol - Björkgatan 4


Följ med på en rundvandring i Uppsala hundmetropols lokaler. Välkommen in!


Snickare, elektiker och andra hantverkare jobbar för fullt med att få lokalen klar, till veckan ska den städas och till helgen flyttar vi in.
Vi, det är föreningen UHAC, Uppsala hundsim samt Petwell, som ska samsas och jobba tillsammans. Vi ska även samarbeta med Gunnars Hund och Katt som ligger vägg i vägg. Det är ett guldställe som har allt man kan behöva för sin hund, till träningen, foder och till katten och mycket mer. Kunnig, trevlig och alltid ett vänligt bemötande av personal som gärna hjälper till.
Tänk vad bra för alla hundägare, allt på ett och samma ställe... Björkgatan 4!
Var är det då? Om du klickar här... så får du upp en karta! Ganska centralt i Uppsala.



Här ska disken byggas framför köket, jättebra med handfat också för att lätt kunna tvätta händerna innan man går in i köket.



I köket saknas diskmaskin, bänkar och spis än, sedan är det fullt, det blir lite trångt men ska nog fungera. Alla vitvaror är nya och dubbla kylar med frys under.


Vi fortsätter mot ingång till trimmet och gästtoaletten. Fönster finns lite här och där så att dagsljuset sprider sig in i lokalen. Det är ju bara fönster utåt i caféet och i vårat kursrum/kontor. Men det löser sig bra med alla hål som tagits upp och speciellt med de fönsterdörrar som satts in.



Gästtoaletten är helt ny och fräsch, här var tidigare ett kontorsrum vilket man inte kan tro! Det är inte så många väggar som är kvar från tidigare lokal, vi ändrade nog på det mesta, stackars Industrihus som är vår fastighetsägare och stackars tålmodiga byggare... tror ni att ni kan fixa det här... vi behöver nog lite fler eluttag i taket, går det att ordna?... och oj, vi behöver ett handfat utanför köket.... kanske ni kan hänga upp den här tapeten bakom där disken ska vara... vi har varit och mutat dem lite med en paj och lite kanelbullar... typiskt
TJEJER! Men snälla. förstående och hjälpsamma är de alla. De vill verkligen att det ska bli kanonbra och som vi vill för att vi ska trivas och att våra verksamheter ska fungera. Stort tack till er alla!
Toaletten blev nästan handikappmått, 2 x 2 m i stället för 2,2 x 2,2 men dörr öppningen ska hålla måttet så vi hoppas att det ska gå bra att komma in här även om man sitter i rullstol.



Trimmets duschrum blev riktigt läckert med den randiga våtrumsväggen. Bra val, Sandra!


Här ska Sandra hålla till med klipp, trim och bad. Hennes nystartade firma heter PetWell. Trimmets fondvägg blev snygg, är aningen mer lila i verkligheten. Här står det visst en spis och en diskmaskin... hoppas inte de står kvar när de första kunderna kommer...


Här ska det snart stå cafébord och stolar där hussar och mattar ska få fika med sina hundar!
Vi önskar, ber och får, samlar och hämtar och tackar för allt ni ger. Vårt måtto är Gratis är bäst! Och alla är ju såååå hjälpsamma, föreningen har ju inga pengar så här i uppstarten och vi är jättenöjda hur hjälpsamma alla är. Tänk att få ett fint uppläggningsfat som vi kan ha i kyldisken med något gott på, det betyder hemskt mycket, eller alla de fina gamla kaffekopparna, eller alla brickorna!
Lampor, disk, kyldisk och några bord har vi fått från Rogers Allservice i Örsundsbro, tack Roger, hoppas du kommer förbi så vi får bjuda dig på något gott!

Vi ska sammanställa en lista över alla som hjälpt oss på något vis, den kommer att läggas ut på vår hemsida. Ni är guld värda!

Ett rum sparade vi av alla de kontrosrum som var här innan väggarna revs. Det här rummet ska användas till kursrum, kontor och så ska det in en kopiator, som vi också fått!


Ljust och fint med samma färg på väggarna som ute i caféet, nå'n sorts kaffefärg tror jag det är, typ kaffe latte?

Från caféet kommer man vidare in till Uppsalas hundsim, där Maria och Gith kommer att arbeta.

Här är ett av behandlingsrummen. En veterinär kommer att finnas på plats någon kväll i veckan. I det andra rummet kommer en vibbplata att finnas vilket är en otroligt effektiv behandlingsmetod, prova den! Man känner hur effektiv den är om man sätter sig ned tillsammans med sin hund, alla ryggvärk är som bortblåst. Kanske vi kan få in en massagefotölj också, det kan vi behöva efter allt hårt arbete.

Mottagningen där Maria säljer vet.foder från Hills och Royal canin till hundar som ordinerats dietfoder.


I simmet, lokalens höjdpunkt för många hundar, har arbetet påbörjats. Ett riktigt legobygge men när det är klart kommer bli riktigt bra. En stor härlig pool med jetstream, ramp och upphöjt golv, allt för att simträningen ska bli så effektiv som möjligt.

I anslutning till poolrummet finns även duschar och torkrum. Tyvärr ingen bild då det jobbades för fullt där. Men samma fina våtrumsvägg som i Sandras trimvåtrum.

Ja, det var en rundvandring som det såg ut i fredags, den 7 maj. Nu håller vi tummarna för att allt ska hinna bli klart tills vi öppnar. Mycket och hårt arbete återstår, men riktigt roligt tycker vi alla att det är.
Måndag den 17 maj öppnar vi och lördagen den 22 maj kl. 12-17 är det öppet hus, du kommer väl?
Här är annonsen som denna vecka och nästa vecka finns i Uppsala Tidningen.




1 kommentar:

  1. gud vad kul! Det är ju nåt sånt här jag drömmer om!

    SvaraRadera