måndag 23 augusti 2010

Valpar i spårskogen

Att få se valpar, oftast för första gången, upptäcka och nyfiket följa ett spår är bland det roligaste man kan göra när man har en valpkurs.


Freja - Wachtelhund

I dag var det 6:e tillfället på valpkursen och det var dags att ta ut dem i spårskogen. Deltagarna hade redan veckan innan fått dagens övning att läsa på hemma, hur det skulle gå till och var väl förberedda inför dagens aktivitet.


Loke - Blandis

Vi åkte till Lunsen och hade tur att det inte var någon annan grupp där som skulle träna. Lunsen är ett bra och populärt ställe för både sök och spårträning.
Vi började med att var och en skulle lägga ett spår ca 50-75 meter långt med två belöningar som bestod av både leksak och godisburk.



Cinna - Australian Shepherd

En startordning gjordes och var och en av valparna fick upptäcka och följa sin husses eller mattes spår, mycket spännande och alla tog sig på något sätt fram till belöningarna. Så var det dags att lägga andra spåret, det blev i bättre skogsmark, deltagarna var duktiga och visste precis hur de skulle göra. Medan spåren fick ligga till sig samlades vi för fika och fotografering, vi hade tur med vädret, en riktigt fin sensommarkväll.


Nästan alla - en duktig grupp med stort intresse av att lära och så duktiga, jättekul att ha er!

Sedan var det dags att få se valparnas utveckling, tuffa och kavata tog de upp spåren som om de inte gjort annat. Andra spåret gav en ordentlig rysning, så duktiga allihop.


Stella - Pinscher

Jag följde boxern Baxter, han körde ned nosen och sen gick han som tåget och en vinkel var heller inga problem bara så tråkigt att spåret tog slut, han hade kunnat spåra en bra bit till men det är bäst att sluta när det är som roligast.


Baxter - Boxer

Chihuahuan Mindra var riktigt duktig redan i första spåret, andra spåret gick hon kavat i sträckt lina, jätteduktig så liten hon är. Hon är ett bra bevis på att även en mycket liten hund har samma utvecklade nos som vilken hund som helst.


Mindra - Chihuahua

Alla klarade dagens övning galant och jag tror att deltagarna just lärt sig något nytt roligt som de kan göra med sin hund.

6 kommentarer:

  1. Gillar aussien bäst................ Mvh Anki

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Oj vilken klok person som skrev kommentaren innan;) Tack för igår det var superkul! Tror vi kan bli några som drar iväg då och då för att lägga ett spår, verkade som fler blev sugna:) Ses på måndag. Mvh Lovisa

    SvaraRadera
  4. Jätte fina bilder. Synd att jag vart sjuk. hade sett fram emot spår. Jätte fina bilder på alla vovvsingarna :)

    SvaraRadera
  5. Fina valpbilder. (Anki, kan det vara så att du är partisk i aussiefrågan kanske?:-))

    SvaraRadera
  6. Jag tycker också att Aussien är väldigt fin och jag är mycket partisk :P!

    Mvh //Tytti

    SvaraRadera