tisdag 30 mars 2010

Allt går framåt

Bygget går framåt. Köket har utökats 80 cm på längden vilket ger oss 3,2 kvm mer! Köksritningen var klar och när vi kollade köksritningen så fanns det en del detaljer att förbättra för att om möjligt utnyttja varje kvadratcentimeter lite bättre. Hmmm.... ritningen var gjord av fackman, kanske just en "man" som inte tänker som oss tjejer. Men snickarna sa att det var helt ok att bygga efter våra ändringar, flyttning av kyl & frys, extra smalbänk under microhyllorna... man kan ju undra varför en plats under hyllor på väggen ska vara tom.


Och att sätta skåp med bänkar längst in i köket samt hörnskåp. Det blir säkert bra när det är klart. Snickarna vill ju så gärna att det blir enligt våra behov och önskningar. Ska bli spännande hur det blir med takförhöjningen ovan poolen. Maria, Uppsala hundsim, har säkert full koll på den ombyggnaden. Det är viktigt att det blir helt perfekt för att det ska fungera med simmet. Vi har funderingar på att rigga en interntv för att gästerna i caféet kan följa simträningen i poolen, en kul underhållning. Ibland hoppar Maria i själv, men då kommer hon att stänga av... undrar varför, det ger ju extra underhållning :-)



I morgon ska vi träffas i vår arbetsgrupp (vi som kommer att arbeta i lokalen) för att planera marknadsföring, utskick, invigning, kickoff och mycket mer. Dessutom ska föreningen kalla till första årsmötet. Ordförande och sekreteraren håller på att ta fram en dagordning, det är mycket som ska bestämmas nu i starten. Så tänker du bli medlem, gå med snabbt om du vill vara med på årsmötet. Klicka här!
Medlemmarna ska få ta fram en logga för U-HAC, detta är bara ett förslag. Vi ska nog göra en tävling.



De första kurserna är planerade med respektive instruktör och Gunnars Hund och Katt har ett gäng lappar att dela ut till sina kunder, det tackar vi för! Vi ska ju ha ett nära samarbete med dem då vi har lokalerna "vägg i vägg". En tävlingslydnadskurs, en rallylydnad och en promenad-lydnadskurs är de första som ska startas i april. Även en specialkurs för ungdomar med egen eller lånad hund som ska få prova på lite allt möjligt. Övriga kurser startar vartefter. Se kursbladet, klicka här!


Nu väntar vi på svar från Studiefrämjandet i Uppsala ang. "Hund för alla"-projektet samt kommunen som fått en fråga om vilka planer vi kan få använda. Det finns några stora grusplaner vid skolorna i närheten som dessutom är inhängnade, perfekt för hundkurser. Vill bara kolla att det är ok att vara där. Då är det nära sedan till lokalen för en teoristund och fika. Det hör ju till!
Vi väntar också svar från arbetsförmedlingen då vi erbjudit en "sysselsättningsplats" till rätt person.

Hundcaféet, det tror jag kommer bli riktigt populärt för det finns inget sådant i Uppsala än. Alla har idéer om speciella kakor och bakverk, härliga mackor, tror vi ska tänka nyttigt också! Det är ju meningen att ungdomar kan komma på eftermiddagarna efter skolan och vara med på någon aktivitet med sin hund (eller utan egen hund) och då krävs ordentliga mellanmål.


Nu ska vi ta en tur till våra sökmarker för att mäta snödjupet... tanken var ju att ägna påskhelgen till massa härlig hundträning! Vi får väl se hur det går med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar