söndag 7 mars 2010

Årets första sökträning

I dag var det dags för årets första sökträning.
Redan när korven togs fram ur kylen, skars i bitar och snusdosorna fylldes så visste hundarna precis vad som väntade. När sedan ryggan togs fram ur garderoben så blev det ett väldans liv. Nu var det ju så tråkigt att man var tvungen med en turordning, Ascii drog startnummer ett.




Husse figgade bakom en snöhög och Ascii skickades med kommando "sök", hämtade lösrullen och full fart till mig. När hon sedan fick kommandot "visa" så var det ännu mer full fart till husse och korven.
Nästa skick var figgen gömd bakom en av bilarna, man tar vad man har. Nu var inte legorna så viktiga för nu skulle vi testa av om det vi kört in i höstas fanns kvar. I slutet av hösten hade vi börjat träna med fast rulle. Men det var inga problem, det gick med lite hjälp från figgen. Lika bra påvis och såååå jättekul tyckte Ascii, äntligen SÖÖÖK!
Tredje och fjärde skicken tog hon sin fasta rulle, som om hon inte gjort annat.

Yla som tränat sök länge och vet precis vad hon ska göra men hennes intensitet är svår att balansera, alltid överladdad så därför blev det startskall både på söket och påviset. Det blir bättre om jag lägger in korvpauser samt att hon får vänta tills hon går ned i varv, det jobbade vi vidare på och de sista skicken var hon tyst.
Så bytte vi plats och jag figgade för Nessie som är husses hund.

Även hon var turboladdad. Problemet med henne är att det ofta snurrar till lite för mycket i huvudet när hon är så laddad att det oftast blir fort och fel, glömmer slå på näsan (använder luktsinnet alltså), men även här med lugnt arbete från husse och tydlighet hjälper henne. Hon körde lösrulle och det var nog för henne att hålla reda på idag, årets första sökträning.




1 kommentar: