söndag 21 mars 2010

Yes... vi är på gång!


Nu känns det riktigt bra. Vi är äntligen på gång!
Kontrakten är undertecknade och lokalen är vår!
Nu ska den byggas om och renoveras för att bli kanonfin till vår start i maj.

Ett stort problem som vi lyckats lösa var att vi som förening inte fått hyra en momspliktig lokal, ett byråkratiskt stopp som säkert drabbar många föreninger. Ett otal kontakter med skatteverket som i stort sett gett oss samma svar, "det går inte".
Ingen har gett oss förslaget "ansök om frivillig skattskyldighet". Efter mycket letande och ännu mer frågande hittade vi till slut lösningen. Nu kör vi som ett företag, moms in och moms ut. Egentligen är det bara positivt, EU tycker att Sverige absolut ska momspliktiga alla, och då får alla föreningar det på sig.




U-HAC är föreningen som vi startade förra året, det står för Uppsala Hund- och Aktivitetscenter.
Det har tagit tid att hitta en lokal som lämpar sig för våra behov, vilket inte var det lättaste.
Vi vänder oss till alla med hundintresse, egen hund behöver man inte ens ha. Många kan av olika anledningar inte ha hund, kan bero på att någon i familjen har allergi eller att man inte har någon bra lösning för hunden under dagtid då alla jobbar eller går i skolan.
Vi vet också att många äldre som har hund för sällskapets skull kanske inte orkar att motionera och aktivera sin hund. Vi hoppas kunna knyta band i föreningen över alla åldersgränser.
Det finns ett projekt som heter "Hund för alla", vilket är ett koncept bl a för att funktionshindrade ska få umgås med hundar, få klappa hundar och känna den välbefinnande känslan av att umgås med djur, lära sig om hundar och kanske få möjlighet att träna en hund.
Vi vill även visa upp vad en hund kan utföra för tjänster och berätta om hundens nytta.
På Torsby brukshundklubb har man haft en kurs som blev succé, finns att läsa om i NWT, klicka här. Googla på "hund för alla" så finns mycket att läsa om projektet som spänner över hela Sverige.
I våra lokaler ska alla känna sig välkomna att komma in på en kopp kaffe eller en tallrik varm soppa och få prata hund en stund. Många erfarenheter byts under ett gemensamt intresse.

Kurser av alla de slag kommer också att arrangeras, liksom temadagar och flerdagarsläger för ungdomar under skolloven. Kanske även vuxenläger så småningom.

Under samma tak kommer det bli ett hundsim och ett hundtrim. Vägg i vägg finns redan väletablerade butiken Gunnars hund och katt.
Ett riktigt stort hundcenter är snart etablerat i Uppsala!
Redan nu planeras tjuvstart med kurser under april månad och vi laddar för en stor invigning när lokalen står färdig.
Vill du bli medlem? Gå in på föreningens hemsida, som löpande kommer att uppdateras, och anmäl dig här!
På hemsidan finns en länk till Ullmax, klickar du på den och handlar något av Ullmax sköna sortiment av varma underställ, tröjor och framför allt sockor så går en del till föreningen.

Jag kommer blogga vidare om vad som händer i föreningen och om företagen vi kommer att samarbeta med.

3 kommentarer:

  1. Ett stort grattis och lyckat till!
    Självklart så lägger jag in en länk på min hemsida.

    SvaraRadera
  2. KUL och lycka till, jag blev genast medlem eftersom jag får så nära....

    SvaraRadera
  3. KUL och lycka till. Blev självklart medlem, har ju så nära....

    SvaraRadera