tisdag 2 februari 2010

Frukostvakt och dagens rätt

Har man inget arbete så skaffar man sig ett.
Det gäller även aktiva hundar.
Ascii, som är av rasen Australian Shepherd med ett förflutet som ranchdog och med uppgift att bl a vakta ägarens tillhörigheter, har tagit som sitt arbete att vakta husses frukost.
När han jobbat natt brukar han bli väckt med frukost och det är inte alltid han vaknar utan brukar lugnt fortsätta sova ett tag till, aldrig oroad över att frukosten ska försvinna. Ascii sitter rakt upp och ned och väntar på att husse ska vakna (det är lite jobbigt när jag kommer med kameran, för hon vet att mellan oss så är frukostbrickan min).
Ibland kan det gå både en kvart och en halvtimme innan husse vaknar och Ascii, hon jobbar. Så när han äntligen vaknar och äter sin frukost är Ascii överlycklig, och vad blev då lönen... en liten bit av smörgåsen! Hon som lätt hade kunnat ta hand om hela frukosten... men då hade hon ju inte haft ett jobb.
Duktiga "lilla blå"!

Dagens rätt - man tager vad man haver...
Ingen middag planerad, inget tinat, inget i kylen heller... ok, bara att improvisera.
Potatis finns och gurka, ägg samt grundläggande matvaror som smör, grädde, mjölk, mjöl. I frysen finns 1 pkt crabbfish, några räkor och broccoli.
Så bra, då blir dagens rätt: kokt potatis, ångkokt broccoli med en gräddig sås av crabbfish, kokt hackat ägg och gurka, toppat med räkor. Det receptet har jag nog aldrig sett, men nu är det provat och faktiskt väldigt gott!
Undrar om jag ska göra denna rätt nästa gång vi får middagsgäster...



Att ångkoka grönsaker medan potatisen kokar i kastullen är bland det bästa tillagningssättet för att behålla allt nyttigt.
En av de bästa och mest användbara sakerna jag fått, tack Mikael, den är jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar