söndag 21 februari 2010

Snöeländet



Så fint i morse när vi öppnade dörren... solen lyste lite blekt men hur mycket snö hade kommit? Det såg inte så farligt ut på trappen. Men trappen hade legat i skydd för vinden så där var det lite snö.


Nessie var först ut och tog ett rejält snöbad. Speciellt när det är mycket nysnö är det allra bäst. Hon var ute ett bra tag innan hon tyckte det var dags för frukost.




På med täcken på dem som behöver det, Roxxy tyckte det var väldigt ljust när hon blev väckt ur förmiddagsluren och uttvingad. Nåja, väl ute så var det ju ganska skönt och sova kan man ju göra en annan dag.


Grannens hus hade en stor driva på taket.

Snöslungan fick jobba hårt...


Inte undra på att den packade ihop och tackade för sig... då hade den inte ens hunnit med 1/10-del!!! Remmen hade gått av igen, det var inte första gången i år och någon ny rem hade vi inte. Jaha, det var bara att handskotta. Under timmarna det tog räknade jag kvm och fick det till ca 290. Tröttnade innan jag kom fram till antal kubikmeter med snö. Hade sedan kunnat räkna på vikten också, men pga utmattning så orkade jag inte.

Att skotta är inte så jobbigt när det är så kallt men när vallarna är så höga så krävs det mycket ork för att ösa upp snön.

Till och med hundarna väljer de skottade gångarna.


Hundarna höll koll på oss när vi var på "fel" sida om grinden. Yla klurar på hur hon kan öppna den, men på denna låsanordning går hon bet, det har vi sett till.
Den snygga gatuskylten kommer från Gravyr och skylt,
klicka här!



Fint väder som gjort för en skotertur, vi var hemma och skottade...



Hundarna tyckte till slut att det var bra kallt och de fick annat för sig... utom Nessie som aldrig blir trött på att vara ute med oss.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar