söndag 21 februari 2010

Äpplen till koltrasten och hö till rådjuren

Vår granne, en gammal klok man, pekade på koltrastarna som satt i ett oxelträd och åt bär. -"Nu är det riktig matbrist för dessa bär tycker fåglarna inte om".
Då tänkte jag att äpplen tycker de säkert bättre om. Lätt fixat med en grillpinne av trä genom äpplet och en ståltråd för upphägning.


När äpplet väl var upphängt så kom en koltrast ganska snabbt och började äta, sedan kom en till, och en till. Då hämtade jag ett äpple till. Vilken fest! Och vad livat det blev med fågelkvitter trots det bistra vädret.





Vi har en gammal Tuja som står nära trappen, sådan där som var populär att plantera nära ingången på 80-talet. Rådjuren gillar den skarpt, därav en något konstig form. Nu har de ätit så långt de når och annan mat får de knappt tag på i den djupa snön.



Vi har hö liggande i vedboden så slitsamt pulsade jag ett steg i taget i den meterdjupa snön upp till vedboden medan Nessie hoppade framför, ett hopp i taget fram till vedbodörren som jag med nöd och näppe lyckades öppna, för att gå och hämta en spade kändes alldeles för jobbigt.



Vi pulsade vidare ut skogen och la högen på en sten. Nu får vi se om det kan falla ett rådjur i smaken. Det är trevligt att "bjuda igen" för till middag blir det rådjursgryta.

2 kommentarer:

  1. Bjuder du bort kaninens mat till rådjuren????
    Vad ska stackars Bunny äta nu då när hans hö snart är slut...? Balkongmöblerna? ;0)

    /Tina

    SvaraRadera
  2. Det finns två säckar kvar... bara för Bunny att hämta ;-)

    SvaraRadera