måndag 26 april 2010

Grattis Cleo 11 år!



Vår första Aussie, allas vår Cleo eller Door-keepers Cleopatra som hon heter i stamtavlan, fyller hela 11 år idag. Fortfarande pigg och glad som hon alltid varit.
Roxxy tyckte det var kul med en kompis när Cleo flyttade in, sedan dess har de varit bästisar.
Som liten var hon bedorande söt men ack vilken krokodil! Att sätta tänderna i en hälsena var något av favoritnöje tills hon förstod att vi inte uppskattade tilltagen lika mycket som hon gjorde.
Annars var hon duktig och lätt att fostra.

Hennes arbete har varit att hjälpa till på kurser där hon spridit lugn och harmoni och hon har alltid varit världens snällaste hund. Aldrig en sur blick åt någon annan hund, alltid kärvänlig med människor som vill hälsa på henne och hon älskar barn.

I januari 2000 var det kennelträff på västkusten. På bilden är: Sunny, Foxy, Dodi, Cleo och Gemmy.


Här är alla valparna från Door-keepers C-kull samlade för MH på Bro-Håbo BK hösten 2000.


Cleo älskar att rulla sig, i snö, på gräs, på grus och gillar inte att doppa sig helt när hon badar, då kan ju inpackningen sköljas bort... därför kallas hon för vår "skit-aussie". Denna bild har Nina Grönlund tagit.


Det kan vara värre också... tro inte hon fick komma in på ett tag.






Cleo är en kalashund, hon blir alltid inbjudan då någon fyller år, (de skulle veta hur hon kan se ut ibland... då hade hon inte blivit bjuden).
Kanske för att hon är så lätt att tycka om.


Efter förra årets korsbandsoperation och rehab är hon nu helt återställd, men hon får ta det lugnt och det är sluthoppat på agilitybanan.
Man skulle kunna tro att hon borde gå i pension men nu har hon fått jobb igen. Hon kommer få vara en av de "lånehundarna" som UHAC kan låna ut till barn eller ungdomar som inte har egen hund, det kommer Cleo att tycka om.

Förutom lydnaden är Cleo duktig på personspår, hon jobbar jättenoga och missar sällan en vinkel eller en apport. Hon brukar få frispåra, och konkurrera med en annan hund som går i spårlina, då jobbas det alltid lite mera. En annan favoritsport är freestyle, "backa mellan", buga, snurr och spinn, slalom... hon kan många rörelser. Rallylydnad är hon också bra på.
Kanske skulle vi börja tävla det när det blir officiellt nästa år.



Cleo och Roxxy har fått en ny Biabädd, så nu har de var sin i vardagsrummet, bredvid varandra.
Tack "mormor och extramatte"!

3 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen. Jag blev glad ända in i hjärtat när jag såg och läste detta!

    Kram Uppfödarn

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott!
    Dodi fick fira med att vara på dagis och bli bortskämd. ;)

    /Ingrid

    SvaraRadera
  3. GRATTIS i ännu mer efterskott från brorsan Olle!
    Han relaxade i soffan och åt korv.
    /carina

    SvaraRadera