onsdag 28 april 2010

Årsmöte på UHAC och bästa sökrullen

Föreningens första årsmöte har avverkats. Som vanligt när det annonseras om årsmöte är många väldigt upptagna, men så är det nog i alla föreningar. Vi var glada för dem som tog sig tid att komma och fick njuta av den goda annanaspajen Linda bakat, den kommer att bli populär på caféet.
Vår dagordning gicks igen utan större problem och styrelsen blev vald, några på ett år och några på två år. Ett arbetsutskott (AU) är tillsatt och vi som ingår i detta är också de som redan nu arbetar för fullt med uppstarten.
Medlemsavgiften fastslogs till 100:- vilket är tacksamt lågt, nu kan alla ha råd att vara med och det är ju det som är meningen.
16 dagar kvar till inflyttningshelgen, då får vi mycket att göra för den 17/5 öppnar vi!
En gemensam annons är på gång i Uppsala Tidningen, med inbjudan till vårt Öppet hus-dag, den 22 maj kl. 12.00-17.00.
Flera har anmält sig till kurserna, vilket är jättekul. Vi hade förhoppning att starta några kurser under april månad men ser med fördel att vänta lite, gärna tills vi kommer in i lokalerna.

Valpkurs, tävlinglydnad, rallylydnad och olika aktiviteter för barn och ungdomar är det som står överst på listan. Men mer utbud kommer så småningom på föreningens hemsida.


På lördag ska jag tävla sök med Yla på hemmaklubben. Hade förhoppningar att få tävla med Ascii men pga av den otroligt långa vintern kom vi i gång alldeles för sent. Hon behöver dessutom mycket jobb med figgintresset då hon börjat bli lite nonchalant.
Så det blev att "damma av" Ylas sök kunskaper, det var drygt 4 år sedan vi både tränade aktivt och tävlade sök sist. Några gånger fick hon vara med förra året men mestadels körde jag med Ascii.


Yla har haft problem med "norsk-rullen". Hon gillar inte att se ut som en häst med bett i munnen. Ibland hade hon kört in en frambenet också och kom på tre ben. Lite bättre var det med lädervarianten men den var svår att få till lagom höjd på. Så vi har använt oss av hängrullen i läder, tills jag förstod att den slår henne i ansiktet när hon springer, dessutom är den rätt hård, stackars hund. Det blev till att fundera och få till något snällare. Det var då jag kom på att jag virkar en och stoppar med kuddstoppning. Hon älskar ju de mjuka bollarna så varför inte en mjuk sökrulle?!
Mycket bättre, nu blir hon inte så frustrerad. Jag har haft den på två träningar och fick göra om den, lite kortare. En bra hake med lite tyngd i gör att de hänger rätt. Kanonbra färg, nu ser man på långt håll när hon har markerat figgen.

Nu kör vi ett pass imorgon, sista innan tävlingen. Lydnaden har vi jobbat lite på, där har hon sitt problem som alltid funnits, pip och ett och annat startskall beroende på hur taggad hon är.
Det spelar inte så stor roll hur det går, jag är med för att uppdatera mig själv i sökrutan. Om Yla själv får välja så skulle hon gladeligen tävla varje dag, hon bangar aldrig för något, ju mer arbete dessto roligare.
Om utvärderingen av nya rullen slår väl ut kommer den att produceras och finnas till försäljning på smycketorget där även de mjuka hundbollarna finns.



1 kommentar:

  1. Håller tummar/tassar på tävlinge, hoppas rullen funkar bra!

    SvaraRadera