torsdag 23 september 2010

Onsdagssoppa och torsdagssök

Veckan går snabbt när man har roligt.
Måndagen började med uppstart av en ny kurs för de allra minsta, 5 söta valpar kom och ytterligare en kommer på måndag, sedan  är det fullt i gruppen.
Tisdagen var det ingen kurs men ändå en del att göra. Nya sponsorsamarbeten, t ex korv från delikatesskungen och nyckelbrickor från Sponsorhuset, även Ullmaxpaketet kom och de beställda kläderna skulle delas upp. En ny skön Piléjacka var beställd till vår visningsgarderob, så otroligt mjuk, som de allra mjukaste nallebjörnarna som finns till de små, en sådan måste jag beställa nästa gång, snygg figursydd var den också.
Korv finns att provsmaka och beställa på caféet, nyckelbrickorna finns i vår butikshörna.
Det är verkligen roligt att träffa nya hundintresserade människor, som av olika anledningar söker sig till vårt café. Några för att gå kurs, en del för att prata hund, en del för att bara träffa andra och få en stunds sällskap, alla är lika välkomna. Vi får mycket beröm för vårt goda hembakade fikabröd och för att vi har humana priser, vad sägs om gott kaffe och en rejäl bit chokladtårta för 22:-
En del vill prata om deras specifika hundproblem och vi brukar kunna komma med goda råd som ibland räcker till för att kommunikationen mellan hund och ägare ska bli så mycket bättre. Hjälper inte det så rekommenderar vi en privatlektion, en skräddarsydd problemlösning för just den hunden med det problemet. Låter krångligt men så är det, inget hundproblem är det andra likt och måste anpassas till hundens förare, men det är väl därför hundträning är så kul.
Flera av oss som varit instruktörer länge har ju lagrat en viss erfarenhet som vi gärna delar med oss av, allt för att hjälpa.


I onsdags gick vi först promenaden, soligt och varmt, nästan som en sommardag. 5 hundar deltog och promenaden blev riktigt trevlig med mycket hundprat och lite "gå fint" träning för de yngre.
Sedan intogs en utsökt kantarellsoppa på caféet. Alltid spännande vad för soppa det ska bli, alltid lika gott!

Torsdagens förmiddag var ledig och sökgänget väntade. Vi lastade 4 förväntansfulla Aussies och åkte till Tärnsjös fina skogar. Först tränades 5 ordinarie hundar sedan körde vi extrahundarna, eftersom gruppen har bestämt att vi kör en hund var så får de som har fler hundar göra det när ordinarie hundar är klara och om tid finns.
Vi började med två "lokomotiv" eller rättare sagt två Riesenschnauzers, de går som tåget, som gjorda för sökarbetet. Nåja, lite problem hade väl de också, men inga som inte löstes. Som nr tre gick en unghund som övade på "vittring av figge med direktbelöning", hon kommer att bli duktig med den nosen och en väldig envishet.
Så var det den lilla blå´s tur, vars problem egentligen är husse, hon har haft svårt att fokusera på figgarna när hon vet att husse ska hållas reda på, (vilket hon tycker). Men i dag jobbade vi extra mycket på att husse var med och att man kan söka andra, det gjorde hon jättebra, äntligen kanske vi kommit över "husseproblemet".
Och sist fick hon husse som figge och lyckan var gjord, innan hon tog lösrullen så var hon tvungen att ge husse en slick på näsan.

Husse körde Nessie, som efter första söket hade för bråttom på påviset och snubblade i en grop och fick bryta dagens träning. Hon har pålagringar i armbågarna och får ta det lite lugnt i skogen, vilket är svårt när man gillar söket så mycket som hon gör, och ordet "lugnt" finns inte.
Efter fikat körde jag den röda också. Det var lätt att hitta figgarna och Yla gick som en klocka, så jätteduktig och det känns bra att få träna med en hund som kan och slippa vara problemlösare, duktiga "sockersmulan".
Cleo, hon brukar vara med och se till att rutan blir hundvallad och så är fikapausen hennes grej.
Vi avslutade med en skogspromenad innan vi åkte hem, det var en skön halvdag i skogen. Hem till jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar