torsdag 9 september 2010

Svampställe och vargpingla

Det har sina fördelar med att bo på landet. Några minuter med bilen så är vi i jättefina och stora skogar. Vargpinglan på, det har ju nyligen setts två ungvargar bara någon mil ifrån oss och finns det möjlighet att hålla dem på avstånd med en så enkel sak som en pingla så är det klart vi använder den.
Vi fick den av länsstyrelsen för något år sedan då vi hade en varg som tog flera jakthundar. Vi kör sök och även våra hundar arbetar lösa, och det hade inte länsstyrelsen tänkt på förrän vi sa till.

Men det var inte för att leta vargarna vi begav oss ut i skogen, vi skulle leta skogens guld, vanliga kantareller!
Att komma ihåg just de bästa svampställena kan vara svårt, men nu finns det en finurliga gps-tracker med den senaste66 kanalers GPS teknik och inbyggd digital kompass och klocka, "Mini Homer" där man dels kan markera var bilen är parkerad och dels hitta tillbaka till de fina svampsällena. Det går även utmärkt att använda gps-trackern om man är glömsk och har svårt att komma ihåg var man parkerade bilen vid det stora varuhuset, visst är det pinsamt att irra runt och leta sin bil!!
Det känns lite tryggare att ge sig ut i skogarna, trots hundens noskapacitet, att man även själv vet kortaste vägen tillbaka till bilen.
Klicka här så kan du också beställa en MiniHomer!

En smart investering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar