tisdag 12 januari 2010

Bomullsträd, godisletning och rådjursgryta

Vackert bomullsträd!
Himlen är så blå som bilden visar, ingen photoshopredigering.



En del av hundarnas mat får de jobba för att få, en näve torrfoder utslängt kan de hålla på länge med. Speciellt om det hamnar i djupa snön. Nyttig nosaktivitet och roligt.



Denna bild är bara beskuren men jag vill även se hundens ögon, få fram uttryck och lite färger, Nessie är ju inte helsvart.



Följande bilder är beskurna i tre steg och på varje bild har jag först ökat intensiteten(+37) och därefter ökat skuggorna(+25) samt lagt på lite lite skärpa.
Definitivt bättre då man ser hundens uttryck, ögon och att färgerna framträder. Vad vore livet utan photoshop?!






Dagens rätt.
Samma mat i tre dagar men en gryta blir bara godare och godare...!
Rådjursgryta kokt på två framdelsbitar, räcker till 2 personer, 3 middagar och till 5 hundar, 1 middag.
Bendelarna kokas en timme med lagerblad, salt och peppar.
Under tiden skalas och skärs rotfrukterna i bitar, 2 morötter, 1 liten kålrot och 2 palsternackor. Dessa kokas 20-25 min. När köttet är klart tas bitarna upp och sedan börjar sorteringen, gryta eller hundmat. Benen slängs, inget för hundarna med kokt ben, de ska i så fall vara råa, typ märgben från nöt.
Spadet från rotfrukterna kokar jag gröt på till hundarna, de äter havregrynsgröt i bland, speciellt då de ätit mycket kött, för att balansera kosten.
Det rensade köttet läggs tillbaka i lagom mycket spad, rotfrukterna tillsätts och så får det koka upp. Därefter reder man av med potatismjöl utrört i lite vatten samt soja och därefter grädde, 1-2 dl, salt och peppar. Några minuter till och grytan är klar för avsmakning. Första dagen serverades rådjursgrytan med potatis och de andra dagarna blev det med ris, samt Hagas svartvinbärsgelé, ett måste till en viltgryta.



Disken tog Roxxy hand om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar