söndag 24 januari 2010

1,14 första 500 sedan lugnades tempot

Skoja bara, jag tog inte tid. Men fort gick första 500, det var bara att stå med lätt böjda ben och vara med i svängarna, kanonkul sa Yla.
Jag körde först en uppvärmningsrunda med Ascii, 2 varv runt lilla banan sedan hem och byta hund. Yla har fått vila 2 dagar så nu var hon riktigt taggad. Det var bara att gå ner till fältet med skidor, stavar och en helgalen hund.
Men hon väntade snällt medan jag fixade skidorna, så klart för start, två startskall och sedan världens rivstart.
Ok och "håll i hatten" tänkte jag och lät henne springa av sig, efter ca 500 gick hon ner i fart till lite långsammare galopp så det började kännas trevligt att tolka.
Nu gick det att kommunicera med henne och hon skötte sig riktigt bra, jag lät henne aldrig galoppera så fort igen utan vi varvade mellan långsam galopp, då fick hon mycket beröm samt långsam skritt, "vila", det lyssnar hon på.
Vi körde drygt 2km i skoterspåret sedan var det läge att vända hemåt, då gick hon ännu lugnare och vår tur blev bara bättre. Hon är så duktig, Sockersmulan!
Sista halva km mötte vi husse med Nessie och bytte då hund, så även Nessie fick jobba lite och Yla fick varva ned. Nessie är en fröjd att åka efter när benen börjar kännas trötta. Lugnt och lagom drag hela vägen hem, hon har också blivit duktig... kanske det går att lura husse att köpa sig ett par skidor?!
Att tolka efter en hund i vit natur, utan möten med andra människor eller hundar, kan man ha en skönare söndag? Jo, en skoterförare såg vi.
Nästa gång åker nog kaffetermosen med och förhoppningsvis skiner också solen. En mycket nöjd hund slappar i soffan.

1 kommentar: